nieuws

Productnieuws: Knapperige larven proeven bij Jumbo

Algemeen

Productnieuws: Knapperige larven proeven bij Jumbo

Vanaf januari 2015 gaat supermarkt Jumbo insectenproducten verkopen. Hiermee is Jumbo de eerste supermarkt die eetbare insecten op grote schaal gaat aanbieden.

Nieuwsgierige klanten kunnen in Groningen en Haren al eerder terecht voor de insectenproducten. Op vrijdag 31 oktober en op zaterdag 1 november krijgen klanten in deze Jumbo supermarkten de kans om een aantal producten zelf te proeven.

 

Wasmotlarven

Welke producten Jumbo landelijk gaat verkopen wil Jumbo nog niet bekend maken. Wat in Groningen en Haren geproefd kan worden is wel al bekend: groenteburgers met buffalowormen, bitterballen met meelwormen en knapperige wasmotlarven met zout of paprika.

 

Voedselschaarste

Het eten van insecten wordt gezien als een mogelijkheid om iets te doen aan de voedselschaarste in de wereld. De Voedsel- en Landbouworganisatie van de VN (FAO) promoot het eten van insecten vanwege de voedselschaarste en klimaatopwarming.

 

Lees verder op Voeding Nu online
Nederlander makkelijke eten of toch niet?
Noord-Brabant start Internationaal InsectCentre (IIC)

Reageer op dit artikel