nieuws

Puratos Inspirience Center van 15 miljoen

Algemeen

Puratos Inspirience Center van 15 miljoen

Met de recente opening van het nieuwe 6.000 m2 ruime Inspirience Center in Groot-Bijgaarden maakt Puratos opnieuw het verschil. Innovatie is geen doel op zich; maar een manier om in te spelen op de steeds veranderende consumenten- en klantentrends, dicht bij de klant te staan en hen te helpen hun bedrijf verder te laten groeien.

Puratos  speelt sinds jaar en dag in op de ontwikkelingen in de markt door constant te blijven innoveren. Ze  investeert daarom maximaal in haar onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten: in 2013 bedroeg deze investering 2,5 procent van de omzet van de Groep, beduidend hoger dan het gemiddelde binnen de voedingsindustrie.

 

Ultramodern Inspirience Center

In het nieuwe Inspirience Center komen wereldwijde inspiratie, jarenlange ervaring en productkennis samen om innovatieve toepassingen en producten voor de bakkerij-, patisserie- en chocoladesector te creëren. Voedingswaarde, smaak en gebruiksgemak zijn daarbij de voornaamste focuspunten.

Het nieuwe ultramoderne Inspirience Center, waar 15 miljoen euro in werd geïnvesteerd, biedt een platform voor innovatie dankzij doorgedreven samenwerkingen met universiteiten en andere interne en externe onderzoekscentra.

Samenwerking

Interne en externe onderzoeksteams werken samen en wisselen kennis uit in een omgeving waar technologie en competentie elkaar versterken. Een gedeelde passie voor innovatie staat ten allen tijde centraal.

Onderzoekers van Puratos werken ook nauw samen toeleveranciers om de producten van de toekomst te analyseren en te ontwikkelen. Daardoor zal Puratos meer dan ooit haar klanten in de sectoren bakkerij, patisserie en chocolade overal ter wereld blijven ondersteunen en inspireren.

Géén doel op zich

Innovatie is geen doel op zich voor Puratos; het is een manier om in te spelen op de steeds veranderende consumenten- en klantentrends, dicht bij de klant te staan en hen te helpen hun bedrijf verder te laten groeien.

Ultramoderne laboratoria

Het nieuwe Inspirience Center huisvest een zestal verschillende laboratoria, uitgerust met de meest geavanceerde installaties, verspreid over een indrukwekkende oppervlakte van 3000m2. Elk labo focust in de analyse en de creatie van de hedendaagse voedingsproducten op een ander stadium binnen het gesofisticeerde en complexe onderzoek.

In VMT Food 3 verschijnt een uitgebreid artikel. 

Reageer op dit artikel