nieuws

7000 producten in Nederland dragen het gezonde keuze Vinkje

Algemeen

7000 producten in Nederland dragen het gezonde keuze Vinkje

Op 7000 producten in Nederland staat het Vinkje, het gezonde keuzelogo dat ernaar streeft consumenten de verantwoorde keuze te laten maken binnen een productgroep.

De stichting Ik Kies Bewust die het Vinkje beheert, is onderdeel van Choices International foundation. Deze organisatie is, naast Nederland, actief in Tsjechië, België en Polen.

 

Samenwerken

Choices wil de impact van haar gezonde keuzelogo’s vergroten door meer met andere landen en andere keuzesytemen te gaan samenwerken, zo bleek tijdens een bijeenkomst in het Europees Parlement in Brussel.

 

Keurmerk

Om het keurmerk te mogen voeren, dienen bedrijven te voldoen aan productcriteria die de onafhankelijke wetenschappelijke commissies van Choices vaststellen. De criteria richten zich op het verminderen van zout, suiker en vet in de producten. Iedere vier jaar worden deze criteria iets strenger. 

 

Voeding Nu

In de Voeding Nu van december staat het volledige verslag. Helaas staat in dit artikel een fout. Niet 7000 bedrijven hebben zich bij Choices aangesloten, maar 140 bedrijven.

 

Lees verder op Voeding Nu online
WUR-onderzoek: ‘Stoplicht-logo beter te begrijpen dan Vinkje’

Eén keurmerk voor milieu, dierenwelzijn en gezondheid

Reageer op dit artikel