nieuws

75ste gemeente aan de slag met JOGG-aanpak

Algemeen

75ste gemeente aan de slag met JOGG-aanpak

Brummen is de 75ste gemeente die met Jongeren Op Gezond Gewicht  (JOGG) aan de slag gaat. Dit heeft Paul Rosenmöller, ambassadeur van JOGG, bekend gemaakt.

De lokale, integrale JOGG-aanpak leidt tot betere sport-, beweeg- en speelfaciliteiten én voor meer aandacht voor voeding en beweging voor kinderen. Daarmee brengen gemeenten meer kinderen op gezond gewicht.

 

Enkele resultaten

Volgens de Feiten en Cijfers van het JOGG is het percentage kinderen met overgewicht in de JOGG-wijken van Utrecht licht gedaald. Hier is tussen 2010 en feb 2014 een daling van het percentage zichtbaar van 25 procent naar 22 procent. In Zwolle, een andere JOGG-gemeente, is het percentage basisschoolkinderen met overgewicht gedaald van 12,1 procent in 2009 naar 10,6 procent in 2012.

 

Convenant Gezond Gewicht

De JOGG-aanpak startte op 23 november 2009 met de ondertekening van het Convenant Gezond Gewicht door Minister Klink van Volksgezondheid, Welzijn en Sport samen met ruim 20 partijen afkomstig van (rijks- en lokale) overheden, het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties.

 

Doel 2015

Binnen het convenant spraken zij onder meer af om jaarlijks minimaal 15 gemeenten te committeren aan de JOGG-aanpak. Met de gemeente Brummen erbij is het te behalen doel van 75 JOGG-gemeenten in 2015, nu al bereikt.

 

Lees verder op Voeding Nu online
Prins Pieter-Christiaan van Oranje ambassadeur Jongeren Op Gezond Gewicht
Tilburg nu ook JOGG gemeente

Reageer op dit artikel