nieuws

Elke dag een schone vaatdoek

Algemeen

Elke dag een schone vaatdoek

‘We weten het wel, maar we doen het niet altijd. Elke dag een schone vaatdoek, handen wassen voor het koken.’ Het ministerie van Volksgezondheid herinnert ons samen met het Voedingscentrum aan het belang van goede hygiëne met de landelijke campagne: Ziekmakers zie je niet.

Jaarlijks lopen ongeveer 700.000 Nederlanders een voedselinfectie op. Dit komt overeen met 2000 mensen die dagelijks ziek worden van eten dat niet meer goed is.

 

Verantwoordelijkheid

Schippers zegt in het NOS-journaal dat zij zich verantwoordelijk voelt voor de voedingsveiligheid in Nederland. Dus ook wat mensen thuis doen. ‘Bij veel mensen is de informatie over voedselveiligheid weggezakt en de overheid moet deze informatie dan opnieuw geven’.

 

Voedingscentrum

Het ministerie van Volksgezondheid werkt bij deze campagne samen met het Voedingscentrum. Het Voedingscentrum heeft voor de campagne een website met verschillende tips gelanceerd.

 

Vijf stappen

Het Voedingscentrum onderscheidt vijf verschillende stappen waar de consument op moet letten bij het bewaren of bereiden van het eten: kopen, wassen, scheiden, verhitten en koelen.

 

Lees verder op Voeding Nu online
EFSA: Campylobacterbesmettingen afgenomen in 2012
‘Voedselveiligheid niet in geding na significante zoutreductie’

Reageer op dit artikel