nieuws

Grootste deel Amerikanen denkt dat glutenvrij eten gezond is

Algemeen

Grootste deel Amerikanen denkt dat glutenvrij eten gezond is

63 procent van de Amerikanen denkt dat glutenvrij eten gezond is of goed voor de lijn. Een derde koopt glutenvrije producten om deze redenen.

Deze cijfers zijn afkomstig uit een onderzoek onder 1000 Amerikanen door Consumer Report. De meest genoemde gezondheidsvoordelen van glutenvrij eten door de ondervraagden zijn: verbeterde spijsvertering, gewichtsverlies, meer energie, verlaagd cholesterol en versterkt het immuunsysteem.

 

Coeliakie

Alessio Fasano, dokter en directeur van het Centre of Celiac Research van het Massachusetts General Hospital in Boston stelt dat er weinig onderzoek is dat de gezondheidsvoordelen van  glutenvrij eten onderbouwt. ‘Alleen mensen met coeliakie of glutensensitiviteit hebben baat bij een glutenvrij dieet’.

 

Gezond

Volgens Fasano is glutenvrij eten minder gezond: ‘Gluten worden vaak vervangen door meer suiker en vet aan het product toe te voegen waardoor de glutenvrije producten meer calorieën kunnen bevatten dan de normale producten. Ook zit er vaak meer zout in.’

 

Duurder

Uit het onderzoek van Consumer Report kwam ook naar voren dat de glutenvrije producten duurder zijn dan de reguliere producten. ‘De glutenvrije producten kosten vaak dubbel zoveel en soms nog meer’.

 

Lees verder op Voeding Nu online

YAM-brood wint Jaarprijs Goede Voeding 2014

‘Productclaims kunnen consument vals gevoel van gezondheid geven’

Reageer op dit artikel