nieuws

Grootste ontbijtschenking ooit aan de Nederlandse Voedselbanken

Algemeen

Grootste ontbijtschenking ooit aan de Nederlandse Voedselbanken

De Nederlandse Voedselbank ontvangt vandaag een schenking van 750.000 porties ontbijt, de grootste ontbijtschenking ooit, van Kellogg Company.

De schenking gebeurt in het kader van het Europese ‘Breakfasts for Better Days’ programma van Kellogg. Het doel van dit programma is om tegen eind 2016 wereldwijd ruim 1 miljard porties ontbijtgranen en tussendoortjes te serveren aan kinderen en gezinnen in nood.

 

Ontbijtprojecten

In Nederland schenkt Kellogg sinds april 2014 per verkochte verpakking een kom ontbijtgranen aan de voedselbank. In andere Europese landen wordt dezelfde actie ondernomen. Via het Kellogg Company Fund financierde Kellogg in 2013 bijna honderd ontbijtprojecten, die tegen eind 2014 ongeveer 450.000 ontbijtmaaltijden hebben geserveerd.

 

Armoede in Nederland

Uit Feiten en Cijfers Voedselbanken Nederland blijkt dat op 31 december 2013 85.000 mensen wekelijks een voedselpakket ontvingen. Dat is 30 procent meer dan in 2012. De voedselbanken ontvangen genoeg donaties om 6 procent van de allerarmste gezinnen in Nederland te helpen. In totaal zijn er, volgens de Voedselbank, 1,3 miljoen mensen die in Nederland in armoede leven.

 

Voedselpakket

De voedselbank verstrekt gratis voedsel dat door bedrijven, instellingen, overheden en particulieren is gedoneerd.

 

Samenwerking

Tom Hillemans, vice-voorzitter Voedselbanken Nederland benadrukt dat de vraag naar voedselpakketten groot is. ‘Daarom is de samenwerking tussen producenten en voedselbanken cruciaal om honger te kunnen bestrijden. Dankzij de samenwerking met Kellogg kunnen meer mensen de dag beginnen met een kom ontbijtgranen.’

 

Lees verder op Voeding Nu online

Samenwerking FrieslandCampina en voedselbanken geïntensiveerd

Voedselbanken leveren te weinig (gezond) voedsel

Reageer op dit artikel