nieuws

‘Jongeren in grote steden drinken minder koffie’

Algemeen

‘Jongeren in grote steden drinken minder koffie’

‘Het relatief jonge publiek in de grote stad staat meer open voor andere type drankjes of koffievariaties dan mensen uit de provincie.’ Dit blijkt uit onderzoek naar drinkgedrag van voedingsmiddelenconcern Nestlé gehouden onder 2.000 Nederlanders.

‘In Amsterdam, Rotterdam en Den Haag heeft koffie een aandeel van 18 procent van het dagelijks drinkgedrag, dat is 5 procent minder dan in andere delen van het ons land. In plaats van koffie drinkt men in de grote stad meer andere drankjes zoals sap, alcohol, frisdranken en zuivel. Ook binnen koffieconsumptie zien we in grote steden dat er meer variaties gedronken worden zoals cappuccino, latte macchiato en espresso’ aldus Nestlé.

 

Jongeren

‘Het verschil in de grote steden met de rest van Nederland is behoorlijk. De oorzaak is dat er meer jongeren wonen. Zij lopen meestal voorop met trends, ook binnen voeding en dranken’, aldus Arthur van Keeken, Business Executive Manager Coffee & Beverages bij Nestlé Nederland. ‘Juist deze groep consumenten is bereid verschillende type drankjes zoals frisdranken en energydranken uit te proberen. Ze zijn hun smaak nog aan het vormen en drinken meer drankjes om te kijken wat ze lekker vinden.’

 

onderzoek

De deelnemers aan het onderzoek hielden de drinkmomenten inclusief kraanwater van één dag bij en registreerden dit online. Om respondentvermoeidheid (respondent fatigue) tegen te gaan registreerden respondenten niet meer dan 10 gebeurtenissen. Het veldwerk werd gespreid om zowel weekdagen en weekenden te dekken. Aanvullend werden er interviews uitgevoerd. In totaal werden 26.878 drinkmomenten geregistreerd.

 

Lees verder op Voeding Nu online

‘Kwart van de drankjes is koffie’
Onenigheid over verbod energiedrankjes

Reageer op dit artikel