nieuws

Kinderen kiezen wel gezonde producten, maar eten ze niet

Algemeen

Kinderen kiezen wel gezonde producten, maar eten ze niet

Als kinderen een gezonde keuze maken in de schoolkantine wil dit nog niet zeggen dat ze de gezonde producten ook daadwerkelijk eten.

Dit is een van de conclusies van een onderzoek van de Johns Hopkins University Bloomsberg School of Public Health in de Verenigde Staten. Hierin werden 274 kinderen van 6 tot 8 jaar in New York City onderzocht bij hun bezoek aan de schoolkantine. Het dienblad van de kinderen werd na bestellen en na het eten gefotografeerd.

 

Gezonde keuze

Van de kinderen koos 75 procent het magere vlees, 58 procent fruit en 59 procent groente. Dat de kinderen deze producten kozen wilde nog niet zeggen dat ze er van aten. Slechts 75 procent nam iets van het magere vlees en slechts 24 procent van de kinderen at iets van de groente.

 

Leraar

Wel bleken de kinderen vaker hun maaltijd op  te eten als een leraar in de kantine samen met de kinderen at. Ook de hoeveelheid geluid bleek van invloed; Als het rustiger was in de kantine aten de kinderen vaker hun groente en volkoren granen op. Bij de andere producten was de invloed van geluid niet zo duidelijk.

 

Tijd

Ook zijn de kinderen meer geneigd om te eten als het in kleine stukjes gesneden was, of als de lunchperiode lang genoeg was.

 

Lees verder op Voeding Nu online
‘Doorbraak in behandeling kinderobesitas’
Veranderende eetgedrag bij kinderen niet zonder gevolgen

Reageer op dit artikel