nieuws

Nieuwe website met alle informatie over gezondheid en zorg

Algemeen

Nieuwe website met alle informatie over gezondheid en zorg

De nieuwe website Volksgezondheidenzorg.info biedt onafhankelijke en wetenschappelijk onderbouwde informatie over ziekten, gezondheid, zorg en kosten in Nederland. 

Deze nieuwe website zal in de toekomst alle informatie van de websites van Nationaal Kompas Volksgezondheid, Nationale Atlas Volksgezondheid, de Zorgbalans, de Kosten van Ziekten website en Zorggegevens.nl bundelen. Op termijn zullen deze oude sites verdwijnen.

 

Experts

De informatie wordt verzameld en verwerkt door het RIVM, samen met een groot aantal experts van verschillende instituten. Circa 40 onderwerpen zijn inmiddels te zien op Volksgezondheidenzorg.info. De overige onderwerpen worden de komende tijd geleidelijk overgezet naar de nieuwe website.

 

Interactief

Uiteindelijk zal de website via honderden grafieken en kaarten de feiten en cijfers over volksgezondheid en zorg ontsluiten. Deze grafieken en kaarten zijn interactief en bieden de gebruiker de mogelijkheid aanpassingen te maken of de figuren en achterliggende gegevens te downloaden.

 

Informatie

De informatie op de nieuwe website is gebundeld per onderwerp, maar ook via andere wegen bereikbaar, zoals via het kaartenoverzicht en ranglijsten. 

 

‘Nederlanders willen geen vitaminen uit pillen’

Reageer op dit artikel