nieuws

Oxfam Novib voert actie voor zelfredzaamheid

Algemeen

Oxfam Novib voert actie voor zelfredzaamheid

Gasten van 35 restaurants in heel Nederland krijgen tijdens de restaurantactie Bordje eten tegen Honger en Armoede van Oxfam Novib van 18 tot en met 23 november bijzondere gerechten opgediend op een speciaal Oxfam Novib Wereldbord.

Met de opbrengst steunt Oxfam Novib slimme projecten die de zelfredzaamheid van mensen in ontwikkelingslanden ondersteunen. ‘Bijvoorbeeld door vrouwen in Afrika en Azië betere, klimaatbestendige zaden en landbouwtraining te geven. Of door hen te helpen zich te verenigen en zelf voor hun rechten op te komen.’

Levensonderhoud

‘Mensen in ontwikkelingslanden willen niets liever dan zélf voorzien in hun levensonderhoud en dat van hun gezin. Maar vaak is dat moeilijk. Door droogte, oorlog of bijvoorbeeld een corrupte overheid. Als wij hen samen steunen, kan dat het verschil maken,’ zegt Oxfam Novib-directeur Farah Karimi.

 

Filmpje

Een voorproefje van de restaurantactie vond plaats in restaurant Ketelhuis te Eindhoven van culinair creatief André Amaro. Tijdens een actie in het Amsterdamse Vondelpark verrasten Amaro en zijn medewerkers argeloze bezoekers vorige maand al met een luxe en ludiek diner, met als boodschap: ‘Een bord eten is niet overal vanzelfsprekend’. Het filmpje dat daarvan is gemaakt is al vele tienduizenden keren bekeken en wordt nog steeds gedeeld.

 

Lees verder op Voeding Nu online

‘Een warmere wereld is een hongerigere wereld’, waarschuwt Oxfam

Reageer op dit artikel