nieuws

The Food Rescue Team haalt oud brood op bij Albert Heijn

Algemeen

The Food Rescue Team haalt oud brood op bij Albert Heijn

The Food Rescue Team van Instock haalt met een elektrisch busje oud brood, afgekeurde groente en fruit op bij diverse filialen van Albert Heijn. Met deze en andere, van de afvalbak geredde, producten bereidt Instock een driegangendiner in het Pop-up restaurant op het Westergasterrein.

Dit is een van de initiatieven die in 2014 in het kader van het jaar tegen de voedselverspilling is ontwikkeld. Instock verzorgde een van de presentaties tijdens het symposium van het Network For Food Experts (NVVL) op 13 november aan het HAN in Nijmegen.

 

Vuilnisbak

Veel voedsel dat geschikt is voor menselijke consumptie verdwijnt in de vuilnisbak. Schattingen zijn dat in Nederland 47 kilogram per jaar per persoon aan voedsel wordt weggegooid. Dit komt overeen met € 2,5 miljard aan eetbaar (vast) voedsel per jaar voor heel Nederland. Met name zuivel, brood, groente, fruit, sausen en vetten worden verspild.

 

Overheid

De overheid heeft zich als doel gesteld de voedselverspilling in 2015 met 20% te verminderen ten opzicht van 2009. Bij een tussenmeting in 2012 bleek dat de verspilling in 2012 nog op hetzelfde niveau zit als in 2009.

 

Wordt vervolgd

In de Voeding Nu van December wordt meer aandacht besteed aan de andere presentaties tijdens het symposium van de NVVL en de oplossingen tegen voedselverspilling die daarin worden aangedragen.

 

Lees verder op Voeding Nu online
‘Bewust omgaan met voedsel kan verspilling drastisch verminderen’
Nederlanders gooien 15 procent van hun boodschappen weg

Reageer op dit artikel