nieuws

YAM glutenvrij brood laureaat Jaarprijs Goede Voeding 2014

Algemeen

YAM glutenvrij brood laureaat Jaarprijs Goede Voeding 2014

De Jaarprijs Goede Voeding 2014 gaat naar YAM glutenvrij brood. Dat is gisteren in Nederland bekendgemaakt op het symposium ‘Naar een gezondere voeding’.
Belgische voedingsbedrijven konden dit jaar voor het eerst aan de prijs deelnemen.

YAM is een glutenvrij (meergranen)brood van Bake Five, een groep van twaalf zelfstandige bakkerijen. De vakjury van de jaarprijs koos YAM uit de 26 verschillende inzendingen die dit jaar meededen aan de Jaarprijs Goede Voeding 2014. Het brood kreeg tevens de meeste stemmen van de publieksjury. Bezoekers van de website van de jaarprijs konden in oktober op de genomineerden hun stem uitbrengen.

Twee andere genomineerden

De twee andere genomineerde producten voor de Jaarprijs Goede Voeding 2014 waren Hollands Goud Koolzaadolie – Puur van Colzaco en Tosti Bruinbrood van Topking Fingerfood. In totaal werd er via de website van de Jaarprijs ruim 22.000 keer gestemd. Het glutenvrije brood ontving 7.995 stemmen; Tosti Bruinbrood van Topking Fingerfood kreeg 6.422 stemmen en Hollands Goud Koolzaadolie – Puur van Colzaco kreeg 5.858 stemmen. 

Jaarprijs Goede Voeding

Tot 2011 gaf het Voedingscentrum de prijs uit, onder de naam Jaarprijs Voedingscentrum. Uitgeverij MYbusinessmedia zette de prijs na overdracht door het Voedingscentrum voort onder de naam Jaarprijs Goede Voeding. Dat gebeurt onder de vlag van drie voedingsuitgaven voor professionals: Voeding Nu, VMT, VMT Food en Food Hospitality. Sinds dit jaar kunnen ook Belgische voedingsbedrijven aan de prijs deelnemen. Juryvoorzitter is prof.dr.ir. Frans Kok van de vakgroep Humane Voeding van WUR. 

Foto's

Reageer op dit artikel