nieuws

Deel van de scholen krijgt in het nieuwe jaar weer schoolfruit

Algemeen

Deel van de scholen krijgt in het nieuwe jaar weer schoolfruit

Nu Lidl een deel van de leverantie van het schoolfruit op zich genomen heeft, krijgen vanaf 5 januari 500 scholen weer schoolfruit op school. Lidl en het ministerie van Economische Zaken hebben hierover een overeenkomst gesloten.

Welke scholen in aanmerking komen voor het fruit wordt door middel van een loting bepaald. Voorheen kregen de kinderen van 1700 scholen schoolfruit.

 

Lidl

Nadat de voormalige leveranciers zich uit het schoolfruit terugtrok, meldde Lidl zich bij het ministerie van Economische Zaken. In korte tijd kwam een nieuwe samenwerking tot stand. De afspraak met Lidl loopt tot het einde van dit schooljaar

 

Oude leveranciers

De vorige leveranciers stopte eind oktober met de leveringen van het fruit om een conflict over de financiën. Peter de Boer van Schoolfruit reageert positief op deze nieuwe ontwikkeling: ‘Lidl neemt nu 25 tot 30 procent van het Schoolfruit over. Hopelijk biedt het ons ook weer een kans om door te gaan’.

 

Lees verder op Voeding Nu online:

Levering schoolfruit gestopt

Reageer op dit artikel