nieuws

Deelnemers gezocht voor onderzoek: Afvallen na maagverkleining

Algemeen

Deelnemers gezocht voor onderzoek: Afvallen na maagverkleining

Novarum, Centrum voor Eetstoornissen en Obesitas, wil door middel van het onderzoek ‘Afvallen na maagverkleining’ de behandeling verbeteren van mensen die een maagverkleining hebben ondergaan en van mensen met obesitas. Voor het onderzoek wordt nog gezocht naar deelnemers.

Steeds vaker worden maagverkleiningsoperaties in ons land uitgevoerd, maar over het effect van de ingreep op gewicht en eetlust op de lange termijn is nog weinig bekend. Daarom is volgens Novarum onderzoek van groot belang.

 

Eetbuien

Novarum heeft de ervaring dat mensen na een maagverkleining weer eetbuien kunnen hebben of dat hun eetlust weer toeneemt.

 

Meedoen

Heeft u langer dan 9 maanden geleden een maagverkleining ondergaan, of een maagband laten plaatsen en wilt u deelnemen aan het onderzoek? Dan kunt u zich vóór 31 januari 2015 aanmelden via de afvallennamaagverkleining.nl.

 

Samenwerking

‘Afvallen na Maagverkleining’ is een onderzoek van Novarum, Centrum voor Eetstoornissen en Obesitas, in samenwerking met de afdeling onderzoek van Arkin, ondersteund door de Obesitas Vereniging. Voor meer informatie over Novarum en Arkin, ga naar www.novarum.nl en www.arkin.nl.

 

Lees verder op Voeding Nu online
Plastische chirurgie helpt bij behoud van gewichtsverlies
‘Eerste stap naar pil tegen obesitas’

Reageer op dit artikel