nieuws

‘E-nummers moeten op het etiket vermeld blijven’

Algemeen

‘E-nummers moeten op het etiket vermeld blijven’

Twee derde van de stemmers op de stelling ‘E-nummers zijn veilig, op lange termijn en ook bij stapeling en hoeven daarom niet meer op het etiket vermeld te worden’ zijn het hier niet mee eens. De stelling stond in de maand november op de website van Voeding Nu.

34 procent van de stemmers is het eens met de stelling. De meerderheid van het totaal aantal stemmers (50), koos voor oneens: ‘Ik denk dat E-nummers een gevaar voor de gezondheid kunnen zijn. Ik wil daarom precies weten welke E-nummers in het eten zit.’

 

Reacties

Uit de reactie op de website van Voeding Nu blijkt dat de meeste stemmers niet zo zeer denken dat E-nummers een gevaar voor de gezondheid kunnen zijn, maar dat ze wel willen dat de E-nummers op het etiket vermeld blijven. Zo schrijft Linda: ‘Los van de discussie of E-nummers wel of niet een gezondheidsrisico kunnen vormen, vind ik dat de consument moet kunnen kiezen of hij deze stoffen binnen wil krijgen of niet.’

 

Nieuwe stelling

De nieuwe stelling gaat over de online bewustwordingsactie tegen ongezonde verleidingen onderweg van het Voedingscentrum. Wat vindt u daarvan? Stem mee op de nieuwe stelling: De actie Verleid me Niet van het Voedingscentrum is nuttig.

 

Lees verder op Voeding Nu online

‘E-nummers niet meer op het etiket’

Reageer op dit artikel