nieuws

FEVIA: “Duurzaamheid is de basis van onze groei” (+video)

Algemeen

FEVIA: “Duurzaamheid is de basis van onze groei” (+video)

FEVIA lanceerde gisteren haar tweede duurzaamheidsrapport 2013-2015 van de voedingsindustrie. Met haar duurzaamheidsstrategie biedt FEVIA concrete antwoorden op deze uitdagingen en wil de voedingsindustrie inzetten op duurzame groei.

In het Duurzaamheidsverslag identificeert de voedingsindustrie, op basis van een open dialoog met onder andere klanten, vakbonden, academici, politici, NGO’s en consumenten, de relevante uitdagingen (video) op sociaal, economisch, ecologisch en breder maatschappelijk vlak.

Inspiratiebron voor de industrie

Het duurzaamheidsrapport toont de mogelijke ontwikkelingsgebieden aan voor een meer duurzame voedingsindustrie in België. FEVIA hoopt dat het een inspiratiebron zal vormen voor de bedrijven uit de sector in België en hen zal aanmoedigen om duurzame ontwikkeling beter te integreren in hun strategie en activiteiten. “Duurzaamheid is de basis van onze groei”, benadrukte Bernard Deryckere, voorzitter FEVIA. 

Tal van uitdagingen

Het tweede duurzaamheidsrapport vormt een vervolg op het eerste verslag gepubliceerd in 2011 en bespreekt de uitdagingen en de prestaties van de voedingsindustrie inzake duurzame ontwikkeling.
Zoals reeds bleek uit het eerste verslag staan er tal van belangrijke uitdagingen op de agenda. Het gaat onder meer over het moeilijke economische klimaat, de groeiende wereldbevolking, de werkgelegenheid die onder druk staat, het belang van een gezonde levensstijl of de schaarste van de natuurlijke hulpbronnen.

Reageer op dit artikel