nieuws

Gratis kerstdiner voor 329.750 mensen

Algemeen

Gratis kerstdiner voor 329.750 mensen

Tijdens de landelijke actie ‘Samen vieren we kerst’ konden klanten bij Jumbo Supermarkten door middel van coupons voor-, hoofd- en nagerechten vanaf 1,50 euro doneren.

In totaal werden er voor 219.666 mensen kerstdiners door klanten gedoneerd. Jumbo deed daar een schep bovenop, waardoor in totaal 329.750 mensen van een gratis kerstdiner konden genieten.

 

Kerst

Diverse maatschappelijke organisaties zoals de Voedselbanken Nederland en het Leger des Heils en Jumbo Supermarkten sloegen afgelopen maand de handen ineen met als doel zoveel mogelijk mensen, die een steuntje in de rug nodig hebben, samen kerst te laten vieren.

 

Eenzaamheid en armoede

‘Met deze actie wilden we aandacht vragen voor eenzaamheid en armoede in Nederland. Dat was én is hard nodig, want in het hele land zijn honderdduizenden mensen te vinden die een steuntje in de rug kunnen gebruiken’, aldus Colette Cloosterman-van Eerd, mede-eigenaar van Jumbo.

 

Organisaties

De donaties van klanten en de supermarktketen zijn verdeeld onder Voedselbanken Nederland, Het Leger des Heils, Nationaal Ouderenfonds, Nationale Vereniging de Zonnebloem, Humanitas, Vluchtelingenwerk Nederland, Stichting Sensoor, Coalitie Erbij en de MOgroep.

 

Lees verder op Voeding Nu online

Kookwedstrijd vegetarische kerstrecepten
Samenwerkingsverband Unilever en Voedselbanken

Reageer op dit artikel