nieuws

Moestuin uittekenen met de Moestuin Planner

Algemeen

Moestuin uittekenen met de Moestuin Planner

Zelf een moestuin uittekenen en de beplanting bepalen? Dat kan sinds deze week  op de website ZelfGroenteKweken.nl met de online Moestuin Planner.

De website biedt beginnende  tuinders handvatten omdat, volgens Awex, de makers van dit online concept, ‘er wel wat bij een moestuin komt kijken’.  Zo kunnen de  gebruikers wekelijks of maandelijkse een todo-lijst per email te ontvangen, specifiek voor hun eigen moestuin.

 

Inrichten

‘Je kan als gebruiker zelf aangeven hoe groot je moestuin is, en wij verdelen deze dan in blokken van 30x30cm (1 stoeptegel grootte). Vervolgens kan de gebruiker zelf aangeven waar de vruchtbare grond, tegels, heggen, en andere zaken aanwezig zijn. De velden vruchtbare grond worden per stuk genummerd en deze nummering is ook terug te vinden in diverse lijstjes zoals de todo-lijst per maand.’

 

Circulatie

‘In onze moestuin planner wordt volgend seizoen ook rekening gehouden met de beplanting die het afgelopen jaar heeft plaatsgevonden, tot wel 3 jaar terug. Voor sommige beplanting is het noodzakelijk een bepaalde circulatie te hanteren.’

 

Test uitvoering

De test uitvoering van de Moestuin Planner is hier beschikbaar. Er worden dagelijks nieuwe groentes toegevoegd.

 

Lees verder op Voeding Nu online
Grootste dakmoestuin van Nederland
Nederlander kiest bewust voor Nederlands voedsel

Reageer op dit artikel