nieuws

Nieuwe hoogleraar richt zich op optimale vetzuursamenstelling

Algemeen

Nieuwe hoogleraar richt zich op optimale vetzuursamenstelling

Ingeborg Brouwer van de sectie Voeding en Gezondheid aan de Faculteit der Aard- en Levenswetenschappen van de Vrije Universiteit Amsterdam is per 1 november benoemd tot hoogleraar ‘Voeding voor gezond leven met speciale aandacht voor vetzuren’.

Het doel van de leerstoel is om kennis te verwerven en te verspreiden over een optimale voeding voor de gezondheid in de huidige, veranderende samenleving. Veel aandacht zal gaan naar het optimaliseren van de vetzuursamenstelling van de voeding. 

 

Verandering

De maatschappij verandert en verandering van aanbod en omgeving leiden tot andere voedingspatronen. Dit vraagt om waakzaamheid voor het optreden van tekorten aan essentiële voedingsstoffen en voor de schadelijke effecten van een teveel aan bepaalde voedingsstoffen. 

 

Kwetsbare groepen

De bevordering van de voedings- en gezondheidstoestand van kwetsbare groepen zal centraal staan, zoals mensen met een lage sociaaleconomische positie.

 

Oratie

De oratie van Ingeborg Brouwer  staat gepland voor woensdag 1 juli 2015. Brouwer wordt benoemd op de Fenna Diemer-Lindeboomleerstoel die door de VU is ingesteld om vrouwelijk wetenschappelijk talent te stimuleren.

 

Lees verder op Voeding Nu online
Nieuwe Hoogleraar richt zich op hiaten in kennis rond koolhydraten

Proefdieronderzoek: ‘Vluchtige vetzuren tegen overgewicht en diabetes’

Reageer op dit artikel