nieuws

Spa en JOGG Breda stimuleren het drinken van water

Algemeen

Spa en JOGG Breda stimuleren het drinken van water

In de wijk Heuvel in Breda is de campagne Drinkwater gestart om het drinken van water te stimuleren om zo bij te dragen aan het verminderen van het overgewicht onder kinderen. De campagne is onderdeel van Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG).

In de wijk Heuvel is het percentage overgewicht van kinderen hoger dan het gemiddelde in Breda. Het doel van de actie Drinkwater is erop gericht het drinken van water onder jongeren van 0-12 jaar te stimuleren en zo de kans op overgewicht onder kinderen te beperken. De campagne laat de jongeren zien dat water drinken een aantrekkelijk en gezond voor een drankje met veel calorieën.

JOGG-gemeente

Wethouder Miriam Haagh van Breda: ‘Als JOGG gemeente hebben wij veel aandacht voor overgewicht. Overgewicht bij kinderen willen we verminderen en het liefst voorkomen. Bijvoorbeeld door het drinken van water te stimuleren en het makkelijker te maken om  water te drinken, dan om een blikje cola open te trekken.’

Onderzoek

Doormiddel van een onderzoek van JOGG worden specifieke kansen in kaart gebracht om jongeren te helpen een gezonde leefstijl te ontwikkelen. Het onderzoek moet inzicht geven in de sociale omstandigheden van kinderen, ook geeft het de positieve rol weer van scholen, ouders, bedrijven en sportclubs. Daarnaast moet het onderzoek aanknopingspunten bieden voor bijvoorbeeld het ontwikkelen van lespakketen voor op scholen of campagnes gericht op jongeren die kwetsbaar zijn voor overgewicht.

Jongeren Op Gezond Gewicht

JOGG is een beweging die zich in een stad, wijk of dorp inzet om gezond eten en bewegen voor jongeren aantrekkelijk te maken. Het doel is om het aantal jongeren met overgewicht te laten dalen.

Samenwerking

In de campagne ‘DrinkWater’ werkt de Brabantse wijk Heuvelsamen met de Gemeente Breda, GGD West- Braband en Spa Nederland.

Lees verder op Voeding Nu online:
75ste gemeente aan de slag met JOGG-aanpak
Prins Pieter-Christiaan van Oranje ambassadeur JOGG

Reageer op dit artikel