nieuws

Convenant naar Stichting Jongeren Op Gezond Gewicht

Algemeen

Convenant naar Stichting Jongeren Op Gezond Gewicht

De partijen die onderdeel zijn van het Convenant Gezond Gewicht, waarvan de looptijd is verstreken, zetten hun samenwerking voort in de stichting Jongeren Op Gezond Gewicht. De voorzitter van het convenant Paul Rosenmöller, maakte dat bekend tijdens de Nationale Balans Top op 28 januari in Utrecht.

Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) gaat de lokale activiteiten, die het Convenant Gezond Gewicht heeft ontwikkeld, verbeteren, verbreden en verrijken. Een groeiend aantal gemeenten is aan de slag met de JOGG-aanpak. Scholen, crèches, sportclubs, huisartsen en bedrijven werken lokaal samen om meer kinderen en jongeren op gezond gewicht te krijgen.

Gezonde omgeving

Paul Rosenmöller: ‘Als we onze kinderen laten opgroeien in een gezonde omgeving, dan wordt dat voor hen de normaalste zaak van de wereld. Ons doel voor de komende vijf jaar is een stijging van het aantal kinderen op gezond gewicht in de 75 JOGG-gemeenten.’

Positieve cijfers

Gemeenten die samenwerken met de JOGG worden geholpen met advies, begeleiding en trainingen. Onder andere Zwolle, Utrecht en Dordrecht laten al positieve cijfers zien, aldus de JOGG-organisatie.

Sportclubs

Jongeren Op Gezond Gewicht blijft niet alleen gemeenten helpen een gezonde omgeving te realiseren. Ook scholen en sportclubs krijgen hulp. Adviseurs van De Gezonde Sportkantine geven onder andere kantine-advies op maat. Met de landelijke campagnes DrinkWater en Gratis Bewegen, gewoon doen stimuleert Jongeren Op Gezond Gewicht een gezonde leefstijl bij kinderen en hun ouders.

Lees verder op Voeding Nu online:
75ste gemeente aan de slag met Jogg aanpak
Spa en Jogg Breda stimuleren het drinken van water

Reageer op dit artikel