nieuws

Nestlé verlengt onderzoek naar voeding van de zwangere vrouw en epigenetica

Algemeen

Nestlé verlengt onderzoek naar voeding van de zwangere vrouw en epigenetica

Nestlé verlengt haar samenwerking met EpiGen Consortium. De bedrijven onderzoeken samen hoe het eetgedrag en andere omgevingsfactoren invloed kunnen hebben op de genen en de gezondheid van toekomstige generaties.

Sinds 2011 werkt Nestlé samen met het EpiGen Consortium, dat bestaat uit onderzoeksorganisaties gevestigd in Southampton, Auckland en Singapore. De organisaties bestuderen de invloed van het dieet en de levensstijl van zwangere vrouwen op de genetische activiteit van de baby’s. Ook wordt er onderzocht hoe epigenetische veranderingen invloed hebben op de groei en ontwikkeling van kinderen. Nestlé draagt ongeveer 18 miljoen euro (22 miljoen CHF) bij aan het project. In totaal gaat het onderzoek zes jaar in beslag nemen. Hiermee is dit het grootste onderzoek op dit gebied.

Samenwerking

Beide organisaties geven aan blij te zijn met de voortzetting van de samenwerking.
Stefan Catsicas, Technology Officer van Nestlé, geeft aan dat de samenwerking het mogelijk maakt om producten te creëren die een bewezen positief effect hebben op de gezondheid van moeders en hun kinderen.

Toekomstige generaties

“De uitgebreide expertise van EpiGen onderzoekers, gecombineerd met de wetenschappelijke teams van Nestlé, zullen ervoor zorgen dat verbetering van de gezondheid van toekomstige generaties dichterbij komt”, geeft Keith Godfrey, hoofd van de EpigGen Science Management Group, aan.

Lees verder op Voeding Nu online
‘Overwichtpreventie moet zich richten op dikke baby’s van dikke ouders’
Leefstijlaanpassing bij obese moeder zorgt voor gezondere baby’s

Reageer op dit artikel