nieuws

Bewustwordingscampage Samen Kanker Voorkomen

Algemeen

Bewustwordingscampage  Samen Kanker Voorkomen

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds (WKOF) is vandaag begonnen met de bewustwordingscampagne Samen Kanker Voorkomen om het belang van een gezonde leefstijl bij de preventie van kanker onder de aandacht te brengen.

De landelijke bewustwordingscampagne Samen Kanker Voorkomen wordt onder de aandacht gebracht via spotjes op de radio en tv. Het doel van de campagne is het bewustzijn vergroten over de rol van gezonde voeding, lichaamsbeweging en een gezond gewicht bij kankerpreventie.

Bewustwording

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds benadrukt dat voorlichting en bewustzijn over de preventie van kanker van levensbelang is, want door middel van gezonde keuzes in de voeding en leefstijl, kan de kans op kanker worden verkleind.

 

Leefstijl

Ongeveer een derde van de meest voorkomende gevallen van kanker kan worden voorkomen als er gezond wordt gegeten, voldoende wordt bewogen en er een gezond gewicht is, aldus het WKOF. Twee derde van de Nederlanders denkt zelf weinig te kunnen doen aan hun risico op kanker, blijkt uit onderzoek van het WKOF onder het algemeen publiek.

 

Gezonde leefstijl

Jaarlijks zijn bijna 5000 nieuwe gevallen van kanker in Nederland gerelateerd aan overgewicht, blijkt uit onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie in samenwerking met het Wereld Kanker Onderzoek Fonds.

Een gezonde leefstijl is geen garantie tegen kanker, benadrukt het WKOF. Ook mensen die gezond en leven kunnen kanker krijgen, maar een gezonde leefstijl is essentieel om de kans op kanker te verkleinen.

 

Informatie

Op de website van het WKOF wordt uitgebreid informatie en praktisch advies gegeven over voeding, leefstijl en kanker. 

 

Lees verder op Voeding Nu online:

‘100% van de kankerpatiënten heeft pech’

Reageer op dit artikel