nieuws

DSM Insight Series: ‘Wereldwijd meer mogelijkheden voor yoghurt’

Algemeen

DSM Insight Series: ‘Wereldwijd meer mogelijkheden voor yoghurt’

Het chemiebedrijf DSM ziet meer mogelijkheden voor de wereldwijde yoghurtmarkt. In Insight Series schrijft het bedrijf over nieuwe afzetmogelijkheden in landen die nog niet zo’n sterk ontwikkelde yoghurtmarkt hebben, zoals opkomende economieën . Ook zijn er volgens DSM innovatiemogelijkheden voor zuiveldesserts.

DSM onderzocht de verschillen in consumptie van (type) yoghurts tussen landen en culturen en publiceerde hiervan afgelopen week de resultaten. Volgens het bedrijf ‘liggen er nieuwe en interessante mogelijkheden open voor zuivelbedrijven om meer yoghurtsoorten te ontwikkelen voor een wereldwijde groeiende markt.’ Enquêtes zijn afgenomen in China, Verenigde Staten, Brazilië, Polen, Frankrijk en Turkije.

 

Meer yoghurt

Uit het onderzoek in DSM Insight kwam naar voren dat 53% van de ondervraagde consumenten meer yoghurt is gaan nuttigen dan drie jaar geleden. Dit cijfer is hoger in landen met opkomende markten voor zuivelproducten, zoals Brazilië en China, dan in landen die een als verder ontwikkelde (yoghurt)markt hebben, zoals Frankrijk en Turkije. Hieruit leidt DSM mogelijkheden voor zuivelbedrijven af om meer yoghurtsoorten te ontwikkelen.

 

Consumeren

Uit de resultaten van het DSM-onderzoek blijkt dat in China voornamelijk yoghurt wordt gedronken (47%). Terwijl in Frankrijk 87% van de consumenten yoghurt als dessert gebruikt. Ook komt uit het onderzoek naar voren dat Griekse yoghurt een populair product is in de Verenigde staten. Het laat een stijgende lijn van 36 procent zien. De Chinezen hebben in de afgelopen drie jaar vooral meer yoghurt met probiotica (+54%) geconsumeerd.

 

Mogelijkheden

Volgens DSM biedt de manier van consumeren van yoghurt aanknopingspunten voor zuivelbedrijven om nieuwe yoghurtproducten aan te bieden, zoals yoghurtdesserts voor de Chinese zuivelbedrijven.

 

Bron: DSM Insight Series: Diverse regional consumption trends fuels yoghurt growth opportunities. 16 February 2015. (www.dsm.com).

 

Lees verder op Voeding Nu online:

Probiotica speelt mogelijk een rol bij behandeling pinda-allergie

Reageer op dit artikel