nieuws

Brouwers melden voedingswaarde op etiket

Algemeen

Brouwers melden voedingswaarde op etiket

De vereniging van Europese Brouwers kondigden 26 maart tijdens het stakeholder event Euro Activ in Brussel aan dat ze vrijwillig de ingrediënten- en voedingswaardedeclaratie gaan vermelden op een bieretiket vanaf 100 ml.

Brouwers vinden het belangrijk dat consumenten een weloverwogen keuze kunnen maken bij het aankopen van bier.

 

Bieretiket

Hoewel in de Europese etiketteringsverordening een uitzondering is opgenomen voor dranken met een alcoholpercentage hoger dan 1,2%, vermelden het merendeel van de brouwers in Nederland al jaren vrijwillig een ingrediënten- en voedingswaardedeclaratie en zwangerschapslogo op het bieretiket.

 

Informeren

‘Als brouwers vinden we het belangrijk dat consumenten goed zijn geïnformeerd. Zowel voor alcoholvrij- en alcoholarm bier, als voor alcoholhoudend bier.’ Dit zegt Cees-Jan Adema, directeur Nederlanders Brouwers.

 

Lees verder op Voeding Nu online:

Kennisinstituut Bier introduceert voorlichtingsmateriaal over diabetes en alcohol

Reageer op dit artikel