nieuws

Productnieuws: Heinz lanceert Karvan Cévitam GO

Algemeen

Productnieuws: Heinz lanceert Karvan Cévitam GO

Nog voor de zomer komt Karvan Cévitam GO (KC GO) op de markt. Het gaat hier om een supergeconcentreerde limonadesiroop om op te lossen in een glas of flesje water.

Met een paar knijpjes uit het meeneemflesje in het water kan de consument zelf de smaak van zijn of haar drankje bepalen.

 

Liquid water enhancers

Het concept van het oplossen van geconcentreerde limonadesiroop in water waait over uit de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk waar dergelijke producten al langer op de markt zijn. Deze ‘liquid water enhancers’ zijn makkelijk mee te nemen in menige tas. Uit het kleine formaat flesje (48 milliliter) zijn dertig glazen of tien tot vijftien flesjes water te vullen. De verpakking bevat een anti-lek en –knoeidop.

 

Fruitige smaak Karvan Cévitam

KC GO maakt water lekkerder door er een fruitige smaak aan toe te voegen en bevat maximaal vijf calorieën. Fabrikant Heinz brengt vijf smaken op de markt: Strawberry, Ice Tea Lemon, Cactus Lime, Red Fruit en Lemon.

 

Gezondheidstrend en water

KC GO speelt in op de sterke trend naar gezondere producten. Hierdoor drinken Nederlanders meer water. De nieuwe geconcentreerde on-the-go-siropen van Karvan Cévitam zonder toegevoegde suiker en met 75% vruchtenconcentraat doen hier hun voordeel mee. De limonade is gezoet met sucralose en acesulfaam-K.

 

Nieuwe categorie

Mensen drinken tot op heden limonade vooral thuis. Karvan Cévitam ziet daarom met liquid water enhancers kansen om een geheel nieuwe categorie te bouwen in de siropenmarkt. Uit consumentenonderzoek blijkt dat er markt is voor deze producten.

 

Promotiecampagne

Dit voorjaar start Karvan Cévitam een grote introductiecampagne op televisie. Ook sampling op straat en demonstraties op de winkelvloer maken onderdeel uit van de inspanningen om de nieuwe on-the-go siroopcategorie zichtbaar te maken voor de consument. De adviesprijs voor een flesje KC GO bedraagt €2,99.

 

Lees verder op Voeding Nu online:

Productnieuws: Ocean Spray Craisins

Reageer op dit artikel