nieuws

Stephan Peters naar NZO

Algemeen

Stephan Peters naar NZO

Dr. Stephan Peters zal vanaf april in dienst treden bij de Nederlandse Zuivel Organisatie (NZO) als manager Voeding en Levensmiddelenwetgeving. Hij volgt Joyce de Stoppelaar op die een functie elders heeft aanvaard.

Met zijn overstap wil Peters een bijdrage leveren aan het uitdragen van het gezonde imago van zuivel.

Gezond imago

‘Gelukkig weten de meeste mensen dat zuivel uitstekend past in een gezond voedingspatroon. Daarnaast zijn Nederlandse zuivelproducten van hoogstaande kwaliteit en is de zuivelsector koploper in duurzaamheid. Dat is iets waar de sector trots op mag zijn’, zegt hij. ‘Door mijn ervaring op het gebied van voedingswetenschap en communicatie hoop ik een bijdrage te leveren aan het uitdragen van deze succesfactoren van de Nederlandse zuivelsector.’

 

Voedingscentrum

De afgelopen acht jaar heeft Peters als manager Kennis en Kwaliteit Kennis gewerkt bij het Voedingscentrum, met als specialisme Voedselveiligheid. Hij was bij het Voedingscentrum verantwoordelijk voor de wetenschappelijke onderbouwing van de uitingen. Ook heeft hij verschillende factsheets op het gebied van voeding en gezondheid en voedselveiligheid gepubliceerd.

 

Lees verder op Voeding Nu online:

DSM Insight Series: ‘Wereldwijd meer mogelijkheden voor yoghurt’

Reageer op dit artikel