nieuws

Productnieuws: Coca-cola lanceert campagne ‘Choose Happiness’

Algemeen

Productnieuws: Coca-cola lanceert campagne ‘Choose Happiness’

Nederlandse jongeren kiezen zelf voor geluk, ze kiezen bewust voor het leven waar zij nu gelukkig van worden. Dat blijkt uit een onderzoek van Coca-Cola naar geluk onder jongeren in acht Europese landen.

Aan het onderzoek deden 3.300 jongeren in de leeftijd van 15 tot 19 jaar mee, onder wie 500 jongeren uit Nederland. Tegelijkertijd met de resultaten lanceert Coca-Cola vandaag de campagne ‘Choose Happiness’. Met deze campagne worden mensen geïnspireerd om te kiezen voor een gelukkiger bestaan en daarvoor zelf in actie te komen.

 

Social media

Nederlandse jongeren creëren volgens de onderzoekers ‘happiness’ voor zichzelf door gebruik van social media of door tijd met elkaar door te brengen. Volgens het onderzoek zijn de Nederlandse selfie- en snapchat-generatie de gelukkigste van Europa. Ze zouden zelfs rolmodel zijn voor leeftijdgenoten in andere landen.

 

Geluk en keuze

Nederlandse tieners voelen zich gelukkiger dan Europese leeftijdgenoten en zijn gelukkiger dan hun ouders, blijkt verder uit het onderzoek. Voor de tieners zijn vriendschappen en familie de belangrijkste factoren voor geluk. Bijna 50 procent van de ondervraagde Nederlandse meiden vindt dat gelukkig zijn gaat over genieten van de kleine momenten. 18 procent van de jongens wordt gelukkig van het bereiken van persoonlijke doelen. Bij Nederlandse jongeren is persoonlijke ontwikkeling belangrijker voor geluk dan jongeren uit andere landen.

 

Europese jongeren hechten veel waarde aan geluk ten opzichte van rijkdom, carrière of een succesvolle toekomst. Want volgens hen is geluk een keuze en niet een kans die toevallig voorbij komt.

 

‘Choose Happiness’

Coca-Cola voelt zich al 129 jaar verbonden met de geluksmomenten van de jongere generatie, daarom focussen zij zich dit jaar met alle Coca-Cola varianten op ‘Choose Happiness’.

 

Lees verder op Voeding Nu online:

Productnieuws: Robinsons Fruit Shoot introduceert smaken zonder toegevoegde suikers

Reageer op dit artikel