nieuws

Productnieuws: McDonald’s introduceert de Etenweter

Algemeen

Productnieuws: McDonald’s introduceert de Etenweter

McDonald’s introduceert de Etenweter, een online tool die consumenten zou moeten helpen om meer inzicht te geven in de voedingswaarde van producten.

Met de Etenweter kunnen consumenten voedingsmiddelen uit acht categorieën vergelijken (snacks, ontbijt, Hollands, salades, pasta/pizza, broodjes, soep en drinken). Volgens McDonald’s hebben consumenten op deze manier de mogelijkheid om op een snelle en eenvoudige manier allerlei informatie over producten te verkrijgen en te vergelijken.

 

Voedingsstoffen

Het fastfoodrestaurant vindt het belangrijk dat consumenten zo volledig mogelijk worden geïnformeerd over de samenstelling van voedingsmiddelen. Daarom kijkt de Etenweter naast calorieën ook naar vetten, verzadigde vetzuren, koolhydraten, eiwitten, energie, vezels, suikers en zout.

 

Voedingswaarde

De voedingsmiddelen in de Etenweter zijn gebaseerd op de portiegroottes voor een gemiddelde volwassene. De gekozen producten zijn op veel plaatsen kant-en-klaar en in standaard portie verkrijgbaar. McDonald’s gebruikt de door de fabrikant aangeleverde voedingswaarden. Wanneer deze niet beschikbaar zijn, is de NEVO-tabel 2013/4.0 gebruikt.

 

Beschikbaar

De Etenweter is geschikt voor desktop, smartphones en tablets.

 

Lees verder op Voeding Nu online:

Productnieuws: Alpro Mild & Creamy Granaatappel

Reageer op dit artikel