nieuws

Productnieuws: Albert Heijn stapt over op ASC gecertificeerde kweekzalm

Algemeen

Productnieuws: Albert Heijn stapt over op ASC gecertificeerde kweekzalm

45 procent van alle verse vis die Albert Heijn verkoopt, is zalm. Volgens de supermarkt kan zalmkweek de natuur en het milieu aantasten. Daarom stapt de supermarkt deze maand (juni) over op ASC gecertificeerde kweekzalm.

ASC staat voor Aquaculture Stewardship Council, een onafhankelijke internationale non-profit organisatie, die een certificeringsprogramma voor verantwoorde viskweek beheert en verder ontwikkelt. Vis met dit keurmerk komt uit kwekerijen die hun invloed op water, natuur en milieu beperken, goed zorgen voor medewerkers en rekening houden met de omwonenden.

 

Voorloper

Albert Heijn is wereldwijd de eerste supermarkt die op deze schaal ASC zalm aanbiedt in de winkels. Het is een resultaat van een vijfjarige samenwerking met het Wereld Natuur Fonds (WNF).

 

Verantwoord en duurzaam

Albert Heijn gaat voor zowel verse als diepvriesproducten van het eigen merk over op zalm die ASC is gecertificeerd. Op deze manier hebben klanten de garantie dat de zalm uit kwekerijen komt die verantwoord omgaan met de natuur en hun medewerkers. De komende jaren blijft de supermarkt duurzame stappen zetten met het eigen merk assortiment.

 

Betere smaakbeleving door ethisch geproduceerd voedsel

Reageer op dit artikel