nieuws

Productnieuws: IKEA gaat voor meer focus op gezondheid, variatie en duurzaamheid

Algemeen

Productnieuws: IKEA gaat voor meer focus op gezondheid, variatie en duurzaamheid

IKEA Nederland introduceert midden september 2015 een nieuw assortiment met fruitwater in alle IKEA restaurants en bistro’s. De verschillende soorten fruitwater vervangen de frisdrank in de zelfbedieningsdranktorens.

IKEA gaat een nieuwe koers varen met voeding, waarin de focus ligt op het duurzamer, gevarieerder en het gezonder maken van het totale foodaanbod. Het fruitwater bevat 50 procent minder suiker dan frisdrank en bevat uitsluitend natuurlijke smaak- en kleurstoffen.

 

Vernieuwing

Naast het speciale fruitwater, dat naast water bestaat uit vijf verschillende smaken: framboos, peer, appel, limoen, vlierbloesem en lingonberry (vossenbes, een Scandinavische rode bosbes) , introduceerde IKEA vegetarische balletjes. De balletjes bestaan uit groenten en hebben een lagere impact op het milieu, zoals een lagere ecologische afdruk. Ook komen er meer groenten op het menu van de restaurants en wordt de portiegrootte aangepast.

 

Het fruitwater kost €1,39 (met refill-mogelijkheid).

 

Lees verder op Voeding Nu online:

‘Grotere kans op niet-alcoholische leververvetting door frisdrank’

Samenwerking Unilever en Hartstichting moet Nederlanders gezonder maken

Reageer op dit artikel