nieuws

Productnieuws: McDonald’s introduceert glutenvrije Hamburgers

Algemeen

Productnieuws: McDonald’s introduceert glutenvrije Hamburgers

In vijftig restaurants van McDonald’s in Nederland kunnen de klanten vanaf deze week glutenvrije burgers krijgen. Het gaat om een glutevrije Hamburger, Cheeseburger of Quarter Pounder.

De burgers zijn door de restaurantketen in samenspraak met Nederlandse Coeliakie Vereniging (NCV) ontwikkeld. Met de introductie wil McDonald’s tegemoet komen aan de  vraag van mensen met coeliakie.

 

Gecertificeerd glutenvrije burger

De nieuwe burgers krijgen het Horeca Alliantie Certificaat ‘Lekker Glutenvrij’ van de NCV, omdat het eindproduct ruim onder de vereiste 20 parts per million. Dit is 0,002% of 20 mg gluten per 1 kilogram voedsel. De glutenvrije Hamburger, Cheeseburger en Quarter Pounder bevatten minder dan 5 ppm (0,0005%) gluten. Ook draagt het glutenvrije broodje dat het internationale Euro Cross Grain keurmerk en bestaat voornamelijk uit rijst, mais en tapioca.

 

Zelfde prijs

De glutenvrije Hamburgers, Cheeseburger en Quarter Pounder zijn verkrijgbaar in ruim vijftig restaurants. Deze restaurants werken met een nieuw productiesysteem, waarbij producten op bestelling worden bereid. De introductie van de glutenvrije burgers in meer restaurants is gekoppeld aan de introductie van een nieuwe werkwijze in de keuken, die de mogelijkheid biedt om nog meer verschillende producten tegelijkertijd te bereiden, waaronder de glutenvrije burgers. In de toekomst wil McDonald’s uitbreiden naar alle restaurants in Nederland. Het hamburger- en fastfoodrestaurant biedt de glutenvrije burgers voor dezelfde prijs als de reguliere burgers.

 

Lees verder op Voeding Nu online:

Productnieuws: McDonald’s introduceert de Etenweter

Reageer op dit artikel