nieuws

Afvallen door water drinken

Algemeen

Afvallen door water drinken

Een half uur voor de maaltijd een halve liter water drinken kan voor gewichtsverlies zorgen bij obese volwassenen. Dit blijkt uit recent onderzoek van de universiteit van Birmingham.

De onderzoekers zagen 12 weken toe op het gewichtsverlies van 84 obese volwassenen. Alle deelnemers kregen een consult over gewichtsmanagement. Daarbij werd ingegaan op verbetering van leefstijl, voeding en lichaamsbeweging. Aan 41 deelnemers werd gevraagd om een half uur voor de maaltijd 500ml water te drinken. De andere 43 deelnemers diende als controlegroep, aan wie is gevraagd om voorafgaande aan de maaltijd te denken aan een volle maag hebben. 

Gewichtsverlies

De groep die werd geïnstrueerd water te drinken verloor gemiddeld 1,3 kg meer gewicht dat de controlegroep. De deelnemers die aangaven voor alle 3 de maaltijden 500ml water te drinken, verloren gemiddeld 4,3 kg in 12 weken tegenover 0,8 kg van deelnemers die slechts voor 1 maaltijd of helemaal geen water hebben gedronken.

Hulpmiddel

In combinatie met advies over gezonde voeding en lichaamsbeweging, kan het advies om water te drinken voor de maaltijd als effectief hulpmiddel gezien worden bij het behalen van gewichtsverlies. Ook is het een handig hulpmiddel omdat water drinken makkelijk is te integreren in het dagelijks leven ongeacht de levensstijl.

 

Lees verder op Voeding Nu online:
Meer moeite met afvallen bij zwart-wit denken

Reageer op dit artikel