nieuws

Biologisch gesprek tijdens Bio1000 op 10 oktober

Algemeen

Biologisch gesprek tijdens Bio1000 op 10 oktober

Tijdens Bio1000 zullen 1000 mensen met elkaar in gesprek gaan met als centrale vraag ‘Waarom biologisch?’. Het doel van de dag is om de 10 hoofdthema’s van biologische voeding, die door de zaal als meest urgent worden ervaren, vast te stellen en concreet invulling te geven.

De Bio1000 wordt georganiseerd door meerdere partijen waaronder Bionext, Biohuis, Ekoplaza en Wageningen UR om te kijken of we de goede kant op gaan betreffende biologische groei. Het complete overzicht van de initiatiefnemers en sponsoren staat op de website van het evenement.

Bio1000

Tijdens het evenement op 10 oktober 2015 in Ede zullen 1000 betrokken mensen met elkaar nadenken over de verdere ontwikkeling van het gezamenlijke landbouw- en voedingssysteem.

De gesprekken vinden plaats aan 100 dialoogtafels. Aan elke tafel zitten personen uit verschillende werkvelden. Na afloop van de gesprekken is het de bedoeling dat er een actielijst uit voortkomt: wat gaan we nu doen om dit ook daadwerkelijk voor elkaar te krijgen.

Voor alle geïnteresseerden

Iedereen die wil meepraten kan zich aanmelden voor de Bio1000. Aanmelden kan tot 29 september. Er zijn 1000 stoelen beschikbaar die verdeeld worden over verschillende categorieën.

-300 consumenten
-300 boeren en tuinders
-100 producenten en handel
-100 winkeliers en horeca
-100 betrokkenen uit maatschappelijke organisaties, kennisinstellingen, onderwijs, overheid, financiële en gezondheidssector
-100 tafelsecretarissen, voor het proces en de verslaglegging

Momenteel zijn er al meer dan 600 aanmeldingen. Indien er meer belangstellenden zijn dan plekken binnen een categorie zal er geloot worden.

Voor meer informatie klik hier

Lees verder op Voeding Nu online:
Productnieuws: Jumbo lanceert biologische zuivellijn
Meerjarig onderzoek moet biologische landbouw vooruit helpen

Reageer op dit artikel