nieuws

De app ‘Hapsnapp’ praat met gebruiker

Algemeen

De app ‘Hapsnapp’ praat met gebruiker

Wageningen UR ontwikkelde de applicatie ‘Hapsnapp’ om de gebruiker ervan weetjes te geven over de producten die hij eet. Je chat met Hapsnapp en de app vertelt in een paar klikken wat je eet.

Wageningen Universiteit wil met de app haar kennis onder andere overbrengen aan  consumenten, bedrijven, organisaties en belangengroeperingen. De informatie uit de applicatie zou moeten leiden tot meer gezamenlijke conclusies, consensus of nieuwe wetenschappelijke vragen voor de onderzoekers van Wageningen.

Hapsnapp

De makers van de app hopen dat er via de gebruikers een maatschappelijke dialoog tot stand komt. De eerste aanzet hiervoor geven ze door middel van voorgeprogrammeerde teksten die informatie geven over het ontbijt, lunch en het avondeten. De gebruiker voert zijn maaltijd in. De app geeft er vervolgens informatie over, die afkomstig is van Wageningse onderzoekers.

Vervolg app

De ontwerpers van de applicatie willen naast voorgeprogrammeerde informatie ook verdiepende dossiers en blogs gaan leveren aan de gebruiker. In december organiseert Wageningen UR een ‘Foodcamp’ waar de zowel wetenschappers als app-gebruikers elkaar kunnen ontmoeten.

De app is te downloaden via de App Store en Google Play.

Lees verder op Voeding Nu online:
Met je smartphone groeihormoon in melk opsporen

Reageer op dit artikel