nieuws

Diabetische vrouwen gevoeliger voor hartaanval

Algemeen

Diabetische vrouwen gevoeliger voor hartaanval

Vrouwen met diabetes hebben ongeveer 40 procent meer kans op een hartaanval dan mannen met diabetes. Dit blijkt uit 2 recente onderzoeken die deze week op de jaarlijkse bijeenkomst van de European Association of the Study of Diabetes gepresenteerd worden.

Het Italiaanse Regional Health Agency onderzocht tussen 2005 en 2012 meer dan 3 miljoen Toscaanse patiënten met diabetes die in deze periode met hartkwalen werden opgenomen in het ziekenhuis.

Meer studies

Compleet los van dit onderzoek bekeken onderzoekers van het Chinese Affiliated ZhongDa Ziekenhuis van Southeast University 19 studies die bijna 11 miljoen patiënten betrof. Deze studies, afkomstig uit 3 verschillende continenten, onderzochten allen diabetespatiënten en het risico op hartkwalen.

Hartaanval

Hoewel de 2 onderzoeken los staan van elkaar, zijn de resultaten nagenoeg hetzelfde. Uit het Italiaanse onderzoek bleek dat vrouwen met diabetes 34 procent meer risico lopen op een hartaanval dan diabetische mannen. De meta-analyse uit China concludeerde dat diabetische vrouwen 38 procent meer risico lopen dan mannen.

Lees verder op Voeding Nu online:
Slechte controle bloedglucose vijftig procent meer kans op dementie
Vrouwen vaak slecht gediagnostiseerd

Reageer op dit artikel