nieuws

Diëtisten informeren consument in de supermarkt

Algemeen

Diëtisten informeren consument in de supermarkt

Op de Dag van de Diëtist (19 september 2015) helpen diëtisten in de supermarkt bij het maken van een betere, gezondere keuze. Op initiatief van Het vinkje en in samenwerking met het Voedingscentrum en Dieet dit – Dieet dat organiseert de Nederlandse Vereniging van Diëtisten de educatieve dag voor een gezonder Nederland.

Op 19 september gaan honderden diëtisten de supermarkten in om uitleg te geven over gezonde voeding. De diëtisten zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Diëtisten (NVD) en zijn in supermarkten verspreid over het hele land te vinden.  Diëtisten zijn van 9:00 tot 15:00 uur in de supermarkt aanwezig. Ze geven vrijblijvend advies en kijken indien gewenst mee in je winkelmandje.

Etiketten lezen

De diëtisten kunnen vertellen hoe het Vinkje helpt om binnen een productgroep een net iets beter keuze te maken. Daarnaast heeft het Voedingscentrum speciaal voor deze dag een folder gemaakt die verwijst naar webpagina’s waarop uitgelegd wordt hoe je etiketten het beste kunt lezen.  Het lezen van een etiket is tenslotte best moeilijk en kost tijd.  

Het Vinkje

Een hulpmiddel bij etiketten lezen is het Vinkje dat op sommige producten staat. Er zijn hiervan 2 varianten, het groene en blauwe Vinkje. Het groene Vinkje staat voor de gezondere keuze en het blauwe Vinkje voor een bewuste keus. De diëtisten in de supermarkt kunnen u hier op 19 september alles over vertellen

 

Binnenkort volgt op deze website meer informatie, onder andere over de precieze supermarkten waar de diëtisten zijn te vinden.

 

 

Lees verder op Voeding Nu online:

Wetenschapscommissie scherpt eisen het Vinkje aan

Gebrek aan kennis over diëtist kost maatschappij veel geld

Reageer op dit artikel