nieuws

Vegetarische evenementen groeien in aantal en omvang

Algemeen

Vegetarische evenementen groeien in aantal en omvang

Er komen steeds meer vegetarische evenementen in Nederland. Ook worden deze evenementen steeds groter en populairder. Dit meldt de directrice van Vegatafel en organisatrice van Veggie Fair en VegFestNL, Christine Burgemeester.

Een paar jaar geleden waren er bijna geen vegetarische evenementen en al zeker geen grotere zoals er nu zijn. Momenteel zijn er jaarlijks vier grote vegetarische evenementen in Nederland, waarvan Veggie Fair en VegFestNL binnenkort plaatsvinden.

Veggie Fair

De Veggie Fair is een veggie lifestyle event dat is begonnen in 2013 en dit jaar plaatsvindt  op zaterdag 3 en zondag 4 oktober op landgoed Zonheuvel in Doorn. Er is een productmarkt, een programma met aandacht voor lekker eten, vegetarisch ondernemen, maar ook yoga en vegetarisch dierenvoer. Het evenement is gratis toegankelijk, maar sommige workshops zullen alleen tegen vergoeding toegankelijk zijn.

VegFestNL

VegFestNL vindt plaats op 1 november in het Beatrixgebouw in de Jaarbeurs in Utrecht. Dit 100 procent veganistische evenement vond vorig jaar in Amsterdam plaats, waar de locatie te klein bleek te zijn voor de honderden geïnteresseerde bezoekers. Er is een productmarkt, er worden lezingen gegeven, vegan-chefs geven kookdemonstraties en er zullen muziekoptredens zijn. Toegangskaartjes zijn online te bestellen voor 10 euro.

Viva Las Vega’s Food festival

Viva Las Vega’s is ook een 100 procent plantaardig festival opgestart door de gelijknamige organisatie. Het Food festival wordt gehouden in Amsterdam, waar die ook dit jaar op 27 juni plaatsvond, de 5e editie alweer.  Er zijn veganistische foodtrucks aanwezig, er worden workshops gegeven en er is een kinderparadijs voor de kleintjes. Toegang is gratis, maar er wordt wel aangeraden om voor workshops vooraf te reserveren.

Langste Vegetarische Tafel

De Langste Vegetarische Tafel is een initiatief van de Vegetariërsbond. Dit evenement is begonnen in 2011 met 220 bezoekers en groeide dit jaar op 10 juli uit naar 1900 bezoekers. Het menu wordt verzorgd door Chef-kok Erik Wilschut van Vekologisch. Op het Museumplein in Amsterdam staan meerdere tenten met opscheppunten en vele tafels om de vegetarische gerechten te proeven. Toegang is gratis, maar om zeker te zijn van een plekje kun je ook voor een klein bedrag een plaats reserveren.

Reageer op dit artikel