nieuws

Voeding Nu peiling: merendeel stemmers let op zout en calorieën pizza

Algemeen

Voeding Nu peiling: merendeel stemmers let op zout en calorieën pizza

Wanneer u een pizza uit de supermarkt eet, let u dan op de invloed dat het heeft op uw gezondheid? Dat was het onderwerp van de stelling die afgelopen maand op Voeding Nu online stond. 127 sitebezoekers gaven hun mening.

65 procent heeft deze stelling beantwoord met een ja. Zij gaven aan bewust te zijn van de hoeveelheid zout en de calorieën, maar wel af en toe een pizza te eten. 10 procent van de bezoekers zegt hier niet over na te denken. 25 procent gaf aan geen pizza te eten, omdat zij die ongezond vinden. Een bezoeker schrijft in een reactie dat dat hij nooit ’fabriekspizza’ koopt en deze liever zelf maakt. Een andere bezoeker geeft aan dat als er meer groente op zou zitten hij de pizza eerder zou kopen. Een andere bezoeker zegt een pizzavariant met veel verse groente al gevonden te hebben in het vers segment van zijn supermarkt.

 

Nieuwe stelling

De nieuwe stelling van de maand gaat over de belastingverhoging van frisdranken, mineraalwater en sappen.

De belasting op frisdrank gaat omhoog, dat blijkt uit uitgelekte Prinsjesdagstukken van de begroting. De verhoging is bedoeld om een gat in de begroting te dichten.

 

Stelling: ‘Ik ben het eens/oneens met de belastingverhoging op frisdrank’.

 

– Eens, de belasting mag omhoog, anders moet de overheid het geld ergens anders vandaan halen.

-Oneens. Burgers en producenten worden onnodig op kosten gejaagd, het gaat alleen om een gat in de begroting.

-Oneens. Er moet een onderscheid gemaakt worden tussen gezonde en ongezonde dranken en de opbrengst moet gebruikt worden voor preventie van overgewicht.

Reageer op dit artikel