nieuws

Albert Heijn en Nederlandse Vereniging van Diëtisten starten samenwerking

Algemeen

Albert Heijn en Nederlandse Vereniging van Diëtisten starten samenwerking

Voedingscoaches en diëtisten gaan voedingsadvies geven bij Albert Heijn. Dit is het resultaat van een samenwerking met de Nederlandse Vereniging van Diëtisten en Stichting ‘Ik kies bewust’.

Drie voedingscoaches geven vanaf deze week online voedingsadvies via de nieuwe AH Community. Zij beantwoorden vragen van klanten over welke verse seizoensgroenten en fruit helpen bij een gezonde levensstijl. Ook op de winkelvloer gaan diëtisten als voedingscoach klanten helpen. Vanaf zaterdag 24 oktober zijn zij drie weken lang, drie dagen per week aanwezig in 200 winkels van Albert Heijn. 

 

Gezonde voeding

Volgens Albert Heijn eet drie kwart van de Nederlanders onvoldoende groenten, vezels en fruit. De voedingscoaches gaan de klanten van Albert Heijn adviseren over de beste verse en gezonde producten. Er is extra aandacht voor verse seizoensgroenten en fruit, zoals boerenkoolvarianten, pompoen, pastinaak, spruiten, citrusfruit en sappen. De voedingscoaches leggen uit wat de verschillende winterse groenten en fruit voor je doen en beantwoorden graag alle vragen over gezonde voedingskeuzes.

 

Zeven dagen per week online

Het online gezondheidsadvies wordt gegeven van week 42 tot en met week 45 op de AH Community. De voedingscoaches Yvon, Esther en Anita zijn alle drie diëtisten en richten zich op toegankelijke en makkelijk toepasbare tips om je goed en vitaal te voelen door verantwoord eten. Zij zijn maandag t/m vrijdag bereikbaar van 10.00 tot 12.00 uur en 19.00 tot 21.00 uur. Ook in het weekend zijn zij aanwezig van 11.00 tot 13.00 uur en 19.00 tot 21.00 uur om vragen van leden van de Community te beantwoorden.

 

AH Community

Het online gezondheidsadvies wordt gegeven op de AH Community die deze week geïntroduceerd is. Hier kunnen klanten inspiratie en advies krijgen van onder andere chefs, telers en experts, zoals de online voedingscoaches. Ook gaat Albert Heijn hier de dialoog aan met klanten over wat zij belangrijk vinden en ontvangen graag eerlijke feedback en een frisse blik, zodat gewerkt kan worden aan het verbeteren van producten of services. Mensen kunnen lid worden van de AH Community via ah.nl/community.

 

Lees verder op Voeding Nu online:
Productnieuws: Albert Heijn stapt over op ASC gecertificeerde kweekzalm

Reageer op dit artikel