nieuws

Biefstuk van plantaardige eiwitten ontwikkeld

Algemeen

Biefstuk van plantaardige eiwitten ontwikkeld

De nieuwe Couette Cell technologie maakt het mogelijk vleesidentieke structuren te produceren van vrijwel ongelimiteerde formaten en diktes. Daarnaast bespaart de nieuwe techniek tot 70 procent energie ten opzichte van huidige productieprocessen.

De Couette Cell is door Wageningse en Delftse wetenschappers ontwikkeld. Daarnaast droegen ISPT, de Peas Foundation en de Vegetarische Slager bij aan het onderzoek.

 

Ongelimiteerde productie

Een manier om plantaardige eiwitten te structureren via een mechanisch proces, waarbij het slachtdier overbodig wordt, bestond nog niet, meldt onderzoeksleider Atze Jan van der Goot. Vleesvervangers bestaan voornamelijk uit gemalen en samengevoegde, of kleine structuren.

 

De Couette Cell technologie maakt het mogelijk om structuren te produceren van vrijwel ongelimiteerde formaten en diktes. Een bijkomend voordeel van de technologie is de energiebesparing van maximaal 70 procent ten opzichte van de huidige productieprocessen.

 

Daarnaast kan de Couette Cell op termijn tot het formaat van een keukenmachine worden terug geschaald. Hierdoor wordt het in de toekomst mogelijk om “vers vlees” thuis of in restaurants te bereiden. 

 

Ten slotte kan de machine tot een laag prijsniveau dalen waardoor toepassing in ontwikkelingslanden tot de mogelijkheden kan behoren.

Presentatie

De Couette Cell technologie wordt op 1 november a.s. in Breda gepresenteerd tijdens de kick off voor de fabrieksbouw van de Vegetarische Slager. 

 

Lees verder op Voeding Nu online:
Eerste miljoen binnen voor de obligatielening van de Vegetarische Slager
Vervangen vlees en zuivel beter voor kind en natuur

Reageer op dit artikel