nieuws

Appelsientje breidt verduurzaming sinaasappelteelt uit

Algemeen

Appelsientje breidt verduurzaming sinaasappelteelt uit

FrieslandCampina Riedel en Solidaridad werken samen aan de verduurzaming van de sinaasappelteelt bij boeren in Brazilië. Na een succesvolle testperiode wordt het project nu uitgebreid.

Het door Solidaridad ontwikkelde verduurzamingsprogramma Rural Horizons wordt uitgebreid naar de volledige coöperatie van 57 boeren. Samen produceren zij een volume dat anderhalf keer zo groot is als het jaarvolume sinaasappelsap van FrieslandCampina Riedel, producent van onder andere Appelsientje.

Hulp op maat voor boeren

De boeren krijgen training en een plan op maat om de prioriteiten voor verduurzaming van de teelt te verbeteren. Volgens Solidaridad is er flinke winst te behalen in beter gebruik van gewasbeschermingsmiddelen, het verbeteren van de arbeidsomstandigheden en het voorkomen van plantziekten.

“Door de samenwerking met FrieslandCampina Riedel, een van hun grootste afnemers, zijn de boeren gemotiveerd om te verduurzamen. Op deze manier zijn grote slagen te maken. FrieslandCampina Riedel is een voorbeeld voor andere sapproducenten”, aldus Annelot van Leeuwen, programmamanager bij Solidaridad.

Industrie-breed initiatief

Om dit initiatief industrie-breed te stimuleren werken de partijen samen met onder andere het SAI Platform (organisatie voor duurzame landbouw) en de AIJN (Europese brancheorganisatie voor fruitsappen).

Lees verder op Voeding Nu online:
Vier op de tien Nederlanders bewust bezig met duurzaamheid

Reageer op dit artikel