nieuws

Productnieuws: DSM lanceert nieuw platform voor gezonde spijsvertering

Algemeen

Productnieuws: DSM lanceert nieuw platform voor gezonde spijsvertering

DSM Nutritional Products komt met het nieuwe platform Improve Your Digestion. Het is ontwikkeld voor productontwikkelaars die gericht zijn op een gezonde spijsvertering van consumenten.

Uit Datamonitor, een internationaal data-analyse bedrijf, blijkt dat 33 procent van de wereldbevolking last heeft van gastro-intestinale problemen zoals obstipatie, buikpijn, diarree of gasvorming. Een gezonde spijsvertering kan deze klachten verhelpen.

Platform

Ruedi Duss, global marketingmanager bij DSM, zegt over het platform, ‘Improve Your Digestion is een alles-in-een formule waar wetenschappelijke onderzoeken, toepassingsdeskundigen, up-to-date kennis en consumentenervaringen samenkomen’. De website bevat oplossingen voor gezonde enzymatische vertering, dat zorgt voor optimale afbraak van nutriënten. Ook geeft deze een overzicht van voedingsstoffen die wel en niet bevorderlijk zijn voor een gezonde spijsvertering.

Duss: ‘Met dit platform kunnen we onze klanten helpen om innovatieve en aantrekkelijke producten te ontwikkelen die de spijsvertering van de consument bevordert.’ 

Probiotica

DSM geeft aan dat probiotica de populairste keuze zijn voor darmgezondheid. Improve Your Digestion levert een overzicht van enzymen, pre- en probiotca en vezels die de darmgezondheid, vertering en stoelgang bevorderen. Ook geeft de website informatie over vitamine A, B2, C, D, E, biotine, niacine, en vetzuren.

Symposium Zuivel

Op 21 januari organiseert Voeding Nu in samenwerking met NZO een bijeenkomst over zuivel met bijzondere aandacht voor het microbioom, pro- en prebiotica. Hierin zal de wisselwerking tussen zuivel en darmstelsel veelvuldig aan bod komen. De bijeenkomst levert vier accreditatiepunten voor diëtisten op. Kijk hier voor het programma.

Lees verder op Voeding Nu online:
Darmbacterin bepalen dieetaanpak
Symposium: Steeds meer bekend over microbiota  

Reageer op dit artikel