nieuws

‘Nederlanders eten gemiddeld 47 paaseitjes’

Algemeen

‘Nederlanders eten gemiddeld 47 paaseitjes’

Gedurende Pasen en de periode ervoor eten Nederlanders per persoon gemiddeld 47 paaseitjes. Dat komt naar voren uit een onderzoek dat HEMA liet uitvoeren door Novioresearch onder 1.051 Nederlanders van 18 jaar en ouder.

Wanneer de (eerste) zakjes paaseitjes in het schap liggen, kan 42 procent de zakjes niet laten liggen zonder er een mee te nemen. Na smaak spelen vooral kleur en uiterlijk een belangrijke rol bij het kiezen van de paaseitjes (55 procent).

Nieuwe smaken

Onder jongeren zijn vooral de melkchocoladevarianten favoriet. Ouderen kiezen liever voor puur. Ook komt naar voren dat studenten vooral op witte chocolade paaseitjes vallen.
Meer dan de helft van de Nederlanders (64 procent) probeert graag nieuwe smaken uit zoals extra puur, melk-caramel-zeezout en wit-zwarte bes. Marry Jansen van HEMA geeft aan blij verrast te zijn met de liefde voor chocolade paaseitjes. Het nieuwe paaseitjesassortiment bevat inmiddels 16 verschillende smaken.

Meer paaseitjes vóór Pasen

De meeste paaseitjes worden gegeten gedurende de periode vóór Pasen (gemiddeld 34 stuks). Tijdens Pasen komen daar zo’n 13 paaseitjes bij. Dertig procent van de Nederlanders doet mee met het zoeken van paaseieren. Mannen eten meer paaseieren (53 stuks) vergeleken met vrouwen (41 stuks).

Meeste paaseieren

In het noorden van het land worden de meeste paaseieren gegeten. In Overijssel eten mensen gemiddeld zo’n 59 paaseieren en in Groningen en Friesland respectievelijk 55 en 54 stuks.

199573-Hema-infographic-pasen-700x350_300dpi_2-07da9d-original-1458660480

Op de website van HEMA vindt u een overzicht van het assortiment paaseieren.

Reageer op dit artikel