nieuws

Zomerse dorstlesser met een Hollands tintje

Algemeen

Zomerse dorstlesser met een Hollands tintje

Tijdens de afgelopen warme dagen heeft Nederland kunnen kennis maken met een nieuwe, extra verfrissende smaak: Sprite Munt. Sprite is al sinds 1966 een échte dorstlesser en favoriet bij velen. Aan de vertrouwde lemon-lime frisdrank is een vleugje munt toegevoegd.

Sprite Munt heeft ook een Hollands tintje: de frisdrank wordt namelijk in Nederland geproduceerd. ‘ Met Sprite Munt spelen we in op de behoefte van consumenten die graag meer keuze en meer variatie willen. Zo blijven we hen verrassen. Sprite Munt wordt, net als 85 procent van alle dranken die The Coca-Company in Nederland op de markt brengt, in onze productiefaciliteit in Dongen gemaakt. Een mooi lokaal product dus, iets waar we trots op zijn.’, vertelt Marieke Liesting, Senior Brand Manager NL Fanta & Sprite.

Minder calorieën dankzij stevia-extract

Net als de reguliere Sprite bevat Sprite Munt suiker en stevia-extract (steviolglycosiden), zoetstoffen van natuurlijke oorsprong, waardoor de zomerse dorstlesser 28 calorieën per 100 ml telt.

Stevia-extract is 200 keer zoeter dan suiker, waardoor veel minder zoetstof volstaat en de frisdranken minder calorieën bevatten. In Nederland heeft Coca-Cola inmiddels acht frisdranken die stevia-extract bevatten: Coca-Cola life, Fanta Lemon, Fanta Pineapple Lemon, Nestea Green Tea, Nestea Lemon, Nestea Peach, Sprite en Sprite Munt. Sprite heeft ook een calorievrij alternatief: Sprite Zero.

Reageer op dit artikel