nieuws

Productnieuws: Betavivo verkoopt haverproduct met meer bètaglucaan

Algemeen

Productnieuws: Betavivo verkoopt haverproduct met meer bètaglucaan

Het Zweedse voedingsbedrijf Betavivo lanceerde het product ‘haverhartjes’ in maart in Nederland. Dit bevat een hoge concentratie bètaglucaanvezels. Deze vezels hebben een positief effect op het cholesterolgehalte in het bloed. De EFSA heeft het product een goedgekeurde gezondheidsclaim gegeven.

Een portie(23 g) van de haverhartjes bevat 3 gram bètaglucaan. Dit product is voornamelijk bedoeld als ontbijtproduct, maar kan ook als tussendoortje worden gegeten. De vezels in dit product worden uit haver gehaald. Een normale portie havermoutpap (40 g) bevat  1,4 g bètaglucaanvezels. Het product van Betavivo bevat dus meer van deze vezels in vergelijking met reguliere havermout.

Gezondheidsclaim
In verschillende studies van het EFSA is gekeken naar het effect van bètaglucaan op het cholesterolgehalte en risicovermindering van hart- en vaatziekten. De studies tonen aan dat dagelijkse consumptie van 3 gram een positief effect heeft op zowel het cholesterolgehalte als op hart- en bloedvaten.  

In deze studie is Betavivo getest als haverproduct. In dit onderzoek werd het product voor 4 weken elke dag gegeten. De resultaten laten zien dat het LDL cholesterol significant gedaald is bij de participanten die het product met bètaglucaan kregen.

Hongergevoel
“Bovendien heeft Betavivo positieve bijwerkingen bij dagelijks gebruik. Denk onder meer aan een verminderd hongergevoel. Ook draagt het bij aan verminderde last van stemmingswisselingen en gewichtsverlies. Dankzij de hoge concentratie vezel zorgt het voor betere werking van de darmen”, aldus het Zweedse voedingsbedrijf.

Scandinavië
De haverhartjes worden al 7 jaar verkocht in Scandinavië. Ook wordt hier het product aanbevolen door professionals in de gezondheidszorg. Het merk Betavivo valt onder Trimb Healthcare. Dit is een Zweeds bedrijf dat zich bezighoudt met de ontwikkeling, verkoop en marketing van farmaceutische en consumentgerichte gezondheidsproducten die zonder recept te verkrijgen zijn. De merken Nailner en HemoClin vallen ook onder Trimb Healthcare.

Reageer op dit artikel