nieuws

Productnieuws: ‘Nieuw vegetarisch receptenboekje van Bonduelle’

Algemeen

Productnieuws: ‘Nieuw vegetarisch receptenboekje van Bonduelle’

Bonduelle heeft speciaal voor professionele koks een inspiratieboekje gemaakt met alleen vegetarische gerechten. Reden om het uit te brengen is de toenemende vraag naar vegetarische recepten in de horeca door de consument. Ook voor consumenten is het online in te zien.

Met het boekje wil Bonduelle chefs inspiratie te geven. Bonduelle laat zien dat er met groenten in de hoofdrol veel variatie mogelijk is. Dit zou het makkelijker kunnen maken voor de chef om nieuwe vegetarische gerechten op de menukaart te zetten, waardoor de gasten meer keuze krijgen.

Kosten besparen

Ook verwacht Bonduelle dat koks meer kosten kunnen besparen door het aanbieden van meer vegetarische recepten. Groenten hebben lagere inkoopkosten dan vlees en vis, wat kanbijdragen aan verlaging van de kosten.  

Aandacht voor vega

Bonduelle vindt dat vegetarische gerechten net zoveel aandacht verdienen als de rest van de kaart. De veelzijdigheid aan smaak, textuur en kleur van groenten maken het volgens het bedrijf mogelijk originele gerechten te maken. Bonduelle heeft met groenten volwaardige recepten gemaakt, gebaseerd op klassieke gerechten. Zo is er ‘Spaghetti courgetti bloemkoolnese’ (spaghetti van courgette met bloemkool-tomaat-basilicumsaus) of een ‘Croque mr&mrs veggie’ (croque met mosterdbechamelsaus, aubergine, courgette, manchegokaas en een spiegelei).

Boek bestellen

Het receptenboekje is online te bekijken en gratis op papier verkrijgbaar op Bonduelle.

Reageer op dit artikel