nieuws

Productnieuws: Melkunie introduceert proteïnerijke yoghurt en kwark

Algemeen

Melkunie heeft een nieuw soort eiwitrijke yoghurt en kwark genaamd PROTEIN ontwikkeld. De producten bevatten 15 tot 20 gram eiwit per portie en zijn bedoeld voor fanatieke sporters.

PROTEIN wordt gemaakt van 100 procent natuurlijke ingrediënten en is vetarm. De producten zijn volgens de makers lactosevrij, ze bevatten een lactosegehalte kleiner dan 0,01 procent. Per 100 gram bevatten de producten tussen de 8 en 10 gram eiwit. Ze worden per portieverpakking verkocht. De kwarkproducten zijn verkrijgbaar in de smaken aardbei en framboos, deze bevatten 20 gram eiwit per portieverpakking van 200 gram. De yoghurts zijn in mango-ananas en naturel verkrijgbaar. Achtereenvolgens bevatten deze yoghurts 15 en 16 gram eiwit per portieverpakking van 185 gram.

Stevia-extract

De smaakvarianten worden gezoet met fruit en druivensap. Tevens bevat de kwark stevia-extract om het product wat zoeter te maken.

Voor fanatieke sporters

Volgens de ontwikkelaars zijn eiwitten belangrijk voor fanatieke sporters. Eiwitten dragen bij aan groei en instandhouding van spiermassa. Daarnaast ondersteunen eiwitten bij een snel herstel van de spieren na een training of sportprestatie. Door het hoge eiwitgehalte is het product bedoelt voor fanatieke sporters.

Workouts

PROTEIN heeft ook een eigen website, waar enkele wereldtopsporters in filmpjes laten zien hoe zij hun workouts en voeding combineren. Ook oefeningen die je zelf kunt uitvoeren en meer informatie over de producten staan op deze website beschreven. De eiwitrijke yoghurt en kwark-producten zijn te koop bij Albert Heijn en DEEN, later dit jaar zullen meer verkooppunten volgen.

Reageer op dit artikel