nieuws

Productnieuws: ‘Unilever kondigt innovatiecentrum Wageningen aan, Vlaardingen sluit’

Algemeen

Productnieuws: ‘Unilever kondigt innovatiecentrum Wageningen aan, Vlaardingen sluit’

Unilever wil medio 2019 een nieuwe onderzoekslocatie in Wageningen openen. De R&D (Research en Development) locaties in Vlaardingen, Heilbronn(Duitsland) en Poznan(Polen) zullen sluiten en worden samengevoegd tot een groot innovatiecentrum in Wageningen.

De nieuwe locatie in Wageningen zal volledig operationeel zijn tegen april 2019, meldt Unilever.

Expertise

Unilever hoopt dat de samenvoeging van de verschillende centra zal leiden tot een ‘kritische massa’ in verschillende expertisegebieden, om succesvolle innovaties naar de markt te kunnen brengen.

Unilever geeft aan een ‘Food Innovatie Ecosysteem’ te willen creëren waarbij wordt samengewerkt met externe partners.

Agri-food innovatieklimaat

“Het agri-food innovatieklimaat in Nederland is erg sterk. De verhuizing van de R&D organisaties naar Wageningen maakt mogelijk om meer ‘cutting edge’ foodinnovaties te ontwikkelen samen met Wageningen Universiteit & Research en heel veel andere wetenschappelijke instituten en startups”, aldus Jan Zijderveld, president Unilever Europa.

Vlaardingen

In Vlaardingen zit op dit moment één van de grootste onderzoekscentra van Unilever. Deze vestiging heeft bijna achthonderd werknemers. Unilever verwacht alle werknemers binnen boord te kunnen houden. Tweehonderd werknemers zullen naar Rotterdam worden overgeplaatst en tweehonderd naar het Verenigd Koninkrijk. In Wageningen kunnen ruim driehonderd werknemers aan de slag.

Reageer op dit artikel